FORJATS LIF

Altre lloc Blocat | Xarxa de blocs catalans

Flower

Exposició Trajectes

 

Els artesans osonencs exposen a Barcelona

La sala d’art d’Artesania Catalunya acull l’exposició Trajectes

Introart d’Osona, el MAP de Vic i l’Escola d’art de Vic han organitzat una exposició d’artesania contemporània d’Osona a la sala d’art d’Artesania Catalunya titulada Trajectes. En l’exposició, IntroArt, Associació d’Artesans d’Osona, ofereix els resultats del treball que onze artesans han realitzat en un trajecte des d’un concepte estètic a un altre, sempre amb un estret vincle amb el territori d’Osona,

Els artesans que hi participen son: Pep Madrenes, ceramista; Judith Camps/Taller Gabins imatgers de la festa; Joan Farré, cisteller; Marta Postico, ceramista; Eduard Pey, joier; Ramon Bas, escultor de la fusta; Punts suspensius, dissenyadores tèxtils; Jordi Illamola, forjador; Sandra Quilez, artesana de la pell; i dos emergents alumnes de l’escola d’art de Vic: Santi Farrés forjador i Natàlia Pujol ceramista.

La tradició a Osona ha deixat una molt bona herència, amb magnífiques obres d’artesania creativa, a voltes dissenys anònims arribats després de generacions; formes que s’afirmen en la funció. A Osona, com en qualsevol part del món occidental, els grans canvis de l’últim segle estableixen nous reptes i conceptes, noves necessitats i maneres de viure. El col·lectiu d’artesans d’Osona és un col·lectiu viu, inquiet i innovador, alhora que està del tot compromès amb els valors tradicionals i lluita per la supervivència del patrimoni cultural que ha heretat.

Aquest “TRAJECTE” (camí que es recorre en anar d’un punt a un altre) és una proposta creativa encaminada a relacionar la tradició i la contemporaneïtat. La mirada contemporània ens obre a establir empaties amb el moment que vivim i a crear la nova artesania des de nous paràmetres estètics. Una renovada mirada que ens afecta a tots, tant productors com consumidors.

Amb aquesta exposició també es vol suggerir com l’artesà pot adaptar-se al mercat actual sense perdre els trets que defineixen el seu ofici. Innovant, dissenyant i reinterpretant la història per adaptar-la als nous temps i aportant, més enllà de la funcionalitat, creativitat.

La inauguració de l’exposició Trajectes. Col·lectiu d’artesans d’Osona tindrà lloc a Artesania Catalunya, Carrer dels Banys Nous, 11 de Barcelona, el 13 d’abril de 2011 a les 19.30h i comptarà amb una performance inaugural dirigida per Jordi Torres.

 

http://www.vilaweb.cat/noticia/3869443/20110405/artesans-osonencs-exposen-barcelona.html

Comments are closed.

css.php